Kommentarer

Danskersvin?

Omvendt racisme?

En formiddag for nylig sad jeg på en af mine altaner og nød solskinnet. Pludselig plaskede der vand ned fra altanen ovenover, og jeg udbrød højlydt en eller anden ”UH”-lyd.

Det udløste så den helt usædvanlige reaktion, at en knægt, som vel må have været omkring 12 år gammel, og som sad på en bænk ved stien på den anden side af parkeringspladsen begyndte at synge højt med sådan en foldboldstemme I ved nok:

”Danskersvi-in – er til gri-in! Smider os ud af landet”

Det lyder højt i beton! Og jeg blev i første omgang stiktosset og fyrede spontant og uigennemtænkt en svada af. Det lyder også højt i beton  😀

What not to do!

Spontant var det, og vil man have KONTAKT, er råberi fra 1. sal hen over en parkeringsplads nok noget nær det dummeste, man kan vælge. Så knægten sang da også bare endnu højre – i beton…!

Nu syntes jeg faktisk, det blev ret morsomt. Men det er jo noget møg, og jeg vil ikke have det, så jeg valgte at gå over til ham, og sad så ved siden af ham på bænken. Da vi havde fået en god kontakt, sagde jeg følgende: ”Jeg vil ikke have, at du siger eller råber sådan, og du krænker mig, når du gør det”.

Undskyld?

Nu kiggede han måbende på mig og udbrød: ”Gør jeg det? Det vidste jeg ikke! Det må du sgu undskylde!” Herefter slog han blikket ned, og har man mellemøstlig baggrund, er det et udtryk for respekt.

Vi sad tavse lidt, og så kiggede han på mig igen og spurgte oprigtigt:

”Men hvad så med dem, der vil smide os ud af landet?”

Hertil svarede jeg naturligvis: ”Det skal du overhovedet ikke bekymre dig om min lille ven. Når nogen siger ”Skik følge eller land fly” eller ”Giv os Danmark tilbage” og sætter fine billeder i store annoncer – så er det bare en talemåde. De mener det slet ikke. Og DF er jo slet ikke anti-muslimsk alligevel, de er jo bare anti-islamiske. Det må du forstå! Nu!”

Nej! Det sagde jeg selvfølgelig ikke!

Og tænk, hvis de VOKSNE, der udspyr den slags, kunne tage deres ansvar på sig og lige så oprigtigt som drengen her sige:

”Har vi krænket jer? Det må I sgu undskylde!”

27 Responses to “Danskersvin?”

 • Peter Jensen:

  det var da utroligt.
  Bor selv på nørrebro Kbh og har aldrig hørt sådanne sange og lign.
  Den der tiltagende modvilje overfor danskere er ret skræmmende.

 • Gedehramz:

  ja, rascismen er stor i begge lejre, det gør det unægteligt ikke lettere at forsøge sig med integration, men gøres skal det alligevel.

  og ja, danskerne kan ikke lide islamismen, de primitive sider ved islam, derimod er danskerne ret storsindede overfor indvandrere generelt set.

 • Inpiration_fra_Gellerup:

  @ Peter Jensen
  Jeg skulle lige finde ud af at indstille systemet til, at også nye “kommentatorer” kan slippe igennem… 😉

  For god ordens skyld så gentager jeg lige, at knægtens reaktion er usædvanlig i forhold til, hvad jeg ellers oplever!

  Og så er jeg i øvrigt enig med dig i, at den tiltagende modvilje, forskansning og frygt i alle lejre er et problem. Noget må gøres – og vi der har overskudet, har det første og største ansvar…

 • Inpiration_fra_Gellerup:

  @ Gedehramz
  Hvis racisme er lig med fordomme i kombination med magt til at udøve dem, så kan man vel næppe tale om etniske minoriteters racisme overfor danskere?

  Nu er det ikke, fordi det skal udvikle sig til ordkløveri. Blot synes jeg, at netop MAGT er værd at være opmærksom på – for det hænger snævert sammen med ansvar.

  Og så må jeg hellere find ud af, om jeg kan rette mit nick 😀
  Anslagsfejl og træthed hænger også sammen 😉

 • Gedehramz:

  desværre kan man godt tale om netop den magt, det ser du ikke mindst i bybilledet om natten hvor unge indvandrerdrenge hærger helt vanvittigt rundt, og slipper afsted med det!

  kriminalitet, indvandrerbander, vold, salg af stoffer og så er jeg ikke engang henne ved omtalen af islam og dens hale af problematikker for kvinder og integration.

  hvis noget afføder rascisme, så er det det!

  jeg er ikke fortaler for rascismen, men man skal gøre sig klart at alt for mange indvandrere anvender en urimelig stor magt over deres omgivelser.

  GH 🙂

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ Gedehramz
  Tak for dine kommentarer 🙂
  Jeg skal desværre snart ud ad døren og får nok først mulighed for at vende tilbage i morgen… Men lad os bare fortsætte den saglige diskussion! 🙂

 • Gedehramz:

  lyder godt

  GH 🙂

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ Gedehramz
  Hopla! Der er lige et par ting, der bliver blandet sammen her… 😉
  Jeg prøver lige at skille det ad.

  For det første har du selvfølgelig ret i, at knægtenes hærgen er et udtryk for magt, og hvis vi lige et øjeblik skiller dem ud fra de “hardcore kriminelle”, så er det netop derfor, de gør det. På gaden kan de gøre sig gældende…
  Indlægget her: http://gellerup.nationenblog.dk/2008/09/19/sa-er-man-da-noget/

  Men det er en magt, som et udslag af afmagt og opgivelse (jeg lover, at der senere kommer et uddybende indlæg om det 😀 )
  Majoritetens magt derimod har betydning for adgang til arbejde, uddannelse (80 % af arbejdsgiverne tager i større eller mindre grad hensyn til etnisk baggrund, når de skal have praktikpladser besat), sociale netværk, boliger, medier osv.
  Giver det mening?

  Men at kriminalitet afføder racisme, er der ingen tvivl om, så jeg gentager lige fra en anden tråd, at det er en ond cirkel: Racismen – som den kommer til udtryk på bl.a. de nævnte områder – presser de her unge og deres familier yderligere, og så forstærkes deres reaktion.

  Men jeg forstår ikke helt, hvad du mener med islam, kvinder og integration i den her sammenhæng?

  Py ha 😀 Kan vi ikke bare blive enige om, at vi tager diskussionen løbende? Der er mange bolde i luften her 😀

 • Tagkatten:

  Integrationsarbejdet har i årtier taget al initiativ fra folk, – sødsuppepædagogikken har sygeliggjort det, at være indvandrer, og gør det tildels stadig.

  Velmenende mennesker har overtaget deres liv for dem – indvandrerne er ikke vejledt ordentligt – de har fået bind for øjnene, og er blevet ført, som man fører blinde, og når bindet pludseligt fjernes fra deres øjne, aner de ikke hvor de er eller hvordan de skal komme videre.

  De fleste af de indvandrere, der bor i Gellerup, kommer fra steder, hvor den slags er totalt ukendt,- hvor man er vant til selv at skulle gøre noget,- at der ikke er noget “system” der gør noget for een, og når de kommer hertil, bliver de tæppebombet – det, jeg kalder at blive blindet.

  Vi har nøjagtig de indvandrere, vi fortjener at have.

  Men det betyder ikke at vi ikke skal løse problemerne – det skal vi absolut.

  Vi skal sørge for en ordentlig integration, og vi skal sørge for at de utilpassede bliver tilpassede – at de tilpasser sig. Der er nemlig ingen anden mulighed. Den, der dæmrer i horisonten hos nogle, at det er samfundet, der skal tilpasse sig dem, er total utopi. – Det er den anden vej, det skal ske.

  Indvandrere (generelt) fatter ikke sødsuppepædagogik, men godt konsekvenspædagogik – det er det, de er vant til hjemmefra.

 • Gedehramz:

  IFG*

  “Men det er en magt, som et udslag af afmagt og opgivelse”

  ja, det er vel den ene side, den anden er at opdragelsen åbenbart må have visse mangler, siden at den skaber massive grupper af unge uden evner til anpasning, – med dårlige skolekundskaber. – det er ikke kun det danske systems skyld……

  – men ja, en ting du har ret i er at tingene desværre hænger sammen, og tagkatten har ret når han siger at det er nu der skal gøres noget ved det!

  GH 🙂

 • Gedehramz:

  hvis dette i øvrigt er sandt, som politibetjenten siger, så er det da er ret vederstyggelig ting at religiøse overhovedetr går ind i domsafsigelser, som man bruger det i shariaen:

  http://ekstrabladet.dk/112/article1058835.ece

  GH 🙁

 • Gedehramz:

  her er den, direkte fra ellers indvandrervenlige information:

  http://www.information.dk/166284

  GH 🙁

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ Gedehramz
  Gør lige den her med dig “færdig” (i første omgang 😀 ) først…

  Der er selvklart “visse mangler i opdragelsen”, og selvfølgelig er det ikke bare “samfundets skyld”. Men igen vil jeg hellere tale om ansvar end om skyld – for ja! Vi skal gøre noget ved det.

  10 – 15 % af familierne/børnene/de unge hænger (undskyld udtrykket) med røven i vandskorpen. De er så hårdt ramt, at de ikke er i stand til at fungere normalt i skoler, institutioner m.m., og “systemet” vurderer ikke, at problemerne er store nok, til at børnene skal anbringes. (Kilde: http://www.aarhusvest.dk/aktuelt/nyheder/arkiv/dato/2008/september/07/brug-for-hjaelp-til-en-gruppe-boern-og-unge-med-problemer/)

  Det hjælper ikke at tage ansvaret fra folk, pakke dem ind i vat og overtage deres liv.
  Det hjælper heller ikke at forsøge at “tæske” nogen til at kunne det, de ikke kan.

  Jeg har mødt mange forældre i total afmagt, og spørgsmålet er: Hvad gør vi, for at de tilegner sig de kompetencer, der skal til, for at de igen bliver kompetente i deres forældrerolle og i deres liv i det hele taget?

  Og hvornår er det lige, vi går i gang?

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ Gedehramz:
  Vedr. artikler fra Information/EB

  Når man ikke har tillid til myndighederne og mangler færdigheder og forståelse for at kunne begå sig i “systemet”, søger man selvfølgelig andre autoriteter 🙁
  I det lange løb vil det her selvfølgelig kunne misbruges af ekstremistiske kræfter (for hvor skal man ellers gå hen?).

  En hurtig “case”:
  En familie ringer til mig sent en aften (lyshåret, grønøjet, etnisk thybo og kvinde). De er i krise. En ung knægt, som har et noget heftigt temperament, men som i øvrigt er et eksemplarisk forbillede for mange i området, har befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og han er indkaldt til afhøring hos politiet den følgende dag.

  Forældrene er i oprør og knægten lige så. Bølgerne går højt – hvad skal de gøre?

  Jeg træder ind ad døren, sætter mig roligt ned, får overblik over situationen og skaber nu rammer og plads for, at de hver især kan udtrykke deres tanker og følelser.
  Vrede afløses af tårer: Far er bange for, at sønnen er på vej ud i noget snavs og sønnen er ulykkelig over at skuffe sin far…

  Men nu kan de være sammen om det, og der er ro til at tale om, hvad der skal gøres.

  Efter afhøringen næste dag er “Fuck politiet – de er racister allesammen mand” afløst af “Han (om betjenten) er sgu i orden ham der” og en aftale om et møde mellem de implicerede parter, som i øvrigt forløb vel.
  Og nu har knægten så endnu en positiv erfaring at tage med sig ud blandt sine jævnaldrende.

  Og så tænker jeg: Hvem fanden lave sådan et stykke arbejde, før det er for sent?!
  Det koster sådan rundt regnet et par kroner… 🙁

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ Tagkatten
  Selvfølgelig skal vi ikke tilpasse os hverken ekstremisme eller kriminalitet!!!
  Men vi må give rum til forskellighed!

  Og så jeg også har svaret Gedehramz, så nytter det ikke hverken at tage ansvaret fra folk eller at forsøge at “tæske” dem til noget, de ikke kan.

  I øvrigt mener jeg, at det er en fatal misforståelse (ikke at jeg tager dig til indtægt for den), at valget står mellem “sødsuppe-pædagogik” eller benhård konsekvens og “én på lampen”.

  F.eks. er anerkendelse af følelser ikke det sammen som accept af alt – ligesom respekt også indebærer forventninger og krav…

  Men det er en vigtig og omfattende diskussion – så lad os tage den løbende!

 • Gedehramz:

  #IFG

  til casen…

  Det er godt og rigtigt at du går ind og hjælper både palle og hammad, de behøver det sikkert også begge, – men når du siger at det kun koster 2 klroner, så er det ikke helt de samme tal som staten kommer frem til når budgetterne til psykolog og specielpædagogisk hjælp til børnene undersøges, det er nogle helt andre tal!!

  der fandtes det der hed ungdomsklubber i gamle dage, er de helt væk nu, for det var klubpædagogernes arbejde at hjælpe de unge med netop sådanne problemer?

  mht. forældrerollen og hele kulturen omkring dette såer det jo samtidigt spørgsmålet om visse af kulturerne overhovedet vil ændres på? – pigernes opdrages jo stadigtvæk i mange familier på en helt anden måde end drengene, hvilket i øvrigt også er lidt af en provokation, drengene laver ballade på og omkring mange af s togsstationerne herovre (kjøwenhavnstrup) og pigerne, hvor er de? – men igen, drengene, er forældrene villige til at begynde med at o0pdrage drengebørnene til vores noget anderledes kultur (forsøge at passe skole, pligter, styre temperamentet osv osv), og hvis de ikke vil eller kan, hvad gør vi så ved det?

  GH 🙂

  ps lidt hurtigt skrevet.

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ GH
  HJÆLP lige en “næsten nybegynder” 😉 Hvad betyder # IFG??

  Om casen: Når jeg siger, at det “koster 2 kroner”, så er det selvfølgelig relativt og ikke et udtryk for, at jeg har forstand på økonomi 😀
  Der ER brug for flere ressourcer – også økonomiske – men ved at lave en målrettet indsats, kan man med helt simple midler nå meget langt i rigtig mange familier.

  Jeg har desværre oplevet, at alt for mange socialarbejdere af den ene og den anden slags kaster deres solide faglighed og erfaring overbord og i stedet begynder at fokusere på kultur og religion. En samtale som ovennævnte kunne lige så godt – rigtigt set – have fundet sted i Palles familie 😉

 • Stuebirken:

  #IFG = til Inspiration_fra_Gellerup såmænd 😉

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  # SB
  Se! Nu har jeg allerede lært det 😀 Tak for det 😀

 • Stuebirken:

  #IFG
  Var så lidt 🙂

  Syn´s i øvrigt at det er rart, at få nogle solskinshistorier ude fra jer ( bor selv i 8200 ), kører jo som regl bare igennem ” jeres” område, uden at lægge ret meget mærke til det 🙂

 • mcallan:

  Jæ handler tit 2 a 3 gange om måneden i Bazar Vest … med stor glæde … Jeg køber Halal slagtet oksekød eller hvad det nu hedder … extrem godt kød altså når jeg skal købe oksekød … jæ gider ikke købe udpint malkeko …

  Jeg køber forskellige ristyper og masser af kryderier

  og når jeg kommer hjem fra Grønland plejer jeg at gå amok i frugt og grønt …

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ mcallan
  Apropos, så har jeg altså noget rigtigt godt lam liggende i mit køleskab. Da jeg tog det op af fryseren i går, havde jeg ikke liiiiige forstillet mig, at jeg skulle bruge så lang tid ved min PC 😀 Men tak for din kommentar også 🙂

  I øvrigt har jeg for lang tid siden været i UUmmannaq i et par måneder, hvor jeg fik min pædagogiske ilddåb på den lokale skole 😉 Problemstillinger ligner meget dem i mit område… Men allerede dengang kostede et kinakål ca. 50 kr. :-O

 • mcallan:

  I området er der mange fra Mellem østen og Afrika … jeg er sku lige glad med, at en stor unge synger på dansk .. fint for mig..

  Jeg kender en Quinde der arbejder på posthus … lige der .. hun siger, at hver gang der er børnepenge udbetaling … sendes mange ..rigtig mange penge til Pakistan og Tyrkiet og og og … bilaterale ydelser . gennem børnepengene …. jow der er rigtig godt gang i den hos
  “Die Dumme Dänen” knægten har sku da ret i sin sang …

 • mcallan:

  Ja for hunnan og en agurk 38 … Er i øvrigt lige kommet hjem fra Uummannaq hvor jeg var oppe at lave catering og oplære Phillipiner kokke til “Den sorte Engel” … man slæber udenlandske kokke til .. selv om der er masser af ledige uddannede grønlandske kokke…

  Umq er dejlig .. men det er himmelbjergskovene også …

  Ps … deroppe kan man nu også høre dumme dansker … er det ikke 4 milliarder om året vi sender denne vej …

 • Inspiration_fra_Gellerup:

  @ mcallan
  Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dig 😀
  Men Ummannaq var helt fantastisk! Dumt med de kokke… 🙁

  Og nu skal jeg have noget MAD!

 • […] Den slags er ikke alene en trussel mod sammenhængskraften i Danmark. Det trækker dybe menneskelige spor af smerte hos de børn, som jeg dagligt omgås. Se f.eks. indlægget her. […]

Skriv en kommentar