Kommentarer

Borgerkrigslignende tilstande i Gellerup?

Jyllands-Posten. Igen

I forgårs skrev jeg et indlæg, som bl.a. omhandlede mediernes overdrevne fremstilling af problemerne i Gellerup og den pris, som de unge betaler for det.

Den efterfølgende debat udviklede sig bl.a. til en diskussion om, hvorvidt medierne overhovedet overdriver, eller om det forholder sig sådan, at jeg ikke kan se, HVOR slemt det er, fordi jeg bor midt i det og har vænnet mig til det så at sige…

I går skrev JP Århus så bl.a. følgende i lederartiklen:

“Området, som de hærger i, er blandt andet kendetegnet ved, at politipatruljer ikke tør bevæge sig ind i det uden udrustning som til en mindre borgerkrig. For ikke at provokere holder de sig så hellere væk…”

Og i dag skriver Politidirektør Jørgen Ilum bl.a. i et læserbrev:

“Denne beskrivelse er meget langt fra virkeligheden. Situationen er den, at såvel lokalpolitiet i Gellerup som politiet fra andre afdelinger i Østjyllands Politi dagligt færdes og løser politimæssige opgaver i Gellerupområdet i den sædvanlige politibeklædning, uden at det giver anledning til problemer.”

Interessant betragtning i øvrigt, at jeg ikke skulle kunne se problemerne, fordi jeg har vænnet mig til dem, og at jeg bagatelliserer dem, hvis jeg alligevel får øje på dem. Som nævnt så peger jeg bl.a. i det omtalte TV-indslag på, at der i meget høj grad er brug for at tage fat på det forebyggende sociale arbejde.

Men OK! Lad os bare anlægge samme synsvinkel på racismen i Danmark:

Vi har vænnet os så meget til den, at vi ikke kan få øje på den, og sker det alligevel, ja så bagatelliserer vi den…?

Kilder:

Populær beluring

Politiets arbejde – Myter eller virkelighed

Note: Også Jyllands-Posten læner sig op ad de propagandametoder, som nazisterne anvendte. Hvordan kan nogen fortsat være blind for, at dette har fået konsekvenser for helhedsplanen?

4 Responses to “Borgerkrigslignende tilstande i Gellerup?”

 • Piraten:

  Det er et fantastisk eksempel på mediemanipulation du hiver frem fra den JP-leder. Det er jo utroligt at de citerede kilder begge er danske respekterede aviser…

  Bortset fra det, hvordan ser politiets kampuniform egentlig ud til mindre borgerkrige?

  Har de så stingermissiler i baglommerne, til at bekæmpe borgerne med, når de er udrustede til den mindre borgerkrig?

  Eller er det den sædvanlige udrustning bestående af knippel, håndjern, peberspray og Heckler & Koch produkterne, der menes her?

 • Inspiration fra Gellerup:

  # 1
  Jeg ved det ikke Pirat – Jeg har aldrig set det?

  Det sidste jeg har set til politi i særlige uniformer, var på en kold, kold januar aften til en demonstration for fred i Gaza.
  Her var deres beklædning godt nok en smule anderledes, men i et fantastisk og ikke usædvanligt samarbejde med de frivillige fra foreningerne herude, sørgede de for, at alt forløb helt fredeligt.

  “Hej Jens”, sagde en ung knægt, da han fik øje på lederen af nærpolitiet, og gik hen til ham. “Hvad synes du, om det der sker i Gaza?”. “Det kan jeg ikke lide”, svarede Jens. “Jeg kan ikke lide det, når folk slår hinanden ihjel”. “Nej”, sagde knægten og fortsatte sin vandring…

  Undskyld i øvrigt det sene svar. Jeg skulle lige ud at gå en tur i skumringen, og mødte nogle børn, der lige var klar til at lave en snemand 🙂

 • Sanguine:

  jaja, og brandmænd kan også helt uproblematisk slukke brande i ghettoerne?

  foreningen for skyklappebærere.

  hvor mange mennesker kender man ikke som har følt sig truet og været tvungne til at flytte fra ghettoerne, hvis man siger det mindste mod en af indvandrerne så ødelægger de alt for en indtil man flytter.

  strengere straffe er vejen frem, det er tydeligt bevist.

  Ingen af ghetto- “fascisterne” ville turde begå sig på samme måde i deres respektive hjemlande.

 • Inspiration fra Gellerup:

  # 3
  Jeg kan forstå, Sanguine, at du har fundet et sted at placere det onde, som tilsyneladende fungerer godt for dig.

  Hvis du imidlertid en dag skulle få lyst til at nuancere det og evt. genoverveje dit medlemsskab af Foreningen for Skyklappebærere, så er du hjerteligt velkommen til en kop kaffe.

Skriv en kommentar