Kommentarer

Mere om at bo i Gellerup

Flytteblues: Fra Dortesvej til Bentesvej

Fuldstændig mørbanket, øm i hver eneste millimeter i hele kroppen og uden HELT at kunne huske, hvilken dag det er i ugen, sidder jeg lige her en stund og prøver at komme til mig selv.

Jeg skal flytte fra en lillebitte lejlighed til en kæmpestor, og malerarbejde og en piskesmældsskade er ikke just den bedste cocktail. Uden de mange gode hjælpere ville panikken have været total. Tak til dem – ikke mindst min familie!

Jeg er fyldt op af en blanding af vemod og jubel.

Jeg glæder mig vildt! Det bliver fantastisk at få egen vaskemaskine, et rigtigt køkken, plads til gæster, uden at vi skal sidde oven i hinanden og kontor og PC i et rum for sig selv. Lige om lidt er det rigtigt forår, og tænk jer – jeg får to KÆMPESTORE vinduer med skydedøre mod hhv. øst og vest. Den sidste med en stor altan! Det føles som den vildeste luksus…

Samtidig er jeg også trist. Det var med en klump i halsen, at jeg i går fortalte en af naboerne at jeg skal flytte. 500 meter kan godt være rigtigt langt, når man bor i en god opgang. “Nej. Så vi mangler dig”, sagde han, og en tåre tittede frem i min øjenkrog.

I to år har jeg boet her nu. Det er her, vi lige løber sammen til en kop kaffe eller et brev, der er svært at forstå. Det er her, at ungerne kigger ind, når de har fri fra skole for lige at give et knus eller fortælle om deres dag, her de ringer på og viser mig deres fine tøj til de muslimske højtider og her, de leger på plænen lige udenfor i sommerhalvåret.

Det er her, at naboerne stiller med en boremaskine, hænger en hylde op eller samler et møbel, henter tunge varer på posthuset eller i Netto og kommer med mad eller inviterer til spisning.

Ja. Nu bliver jeg sgu rørt igen. Det er her, jeg blev reddet på stregen under og efter en arbejdsprøvning, som gjorde mig så hamrende syg, at jeg nærmest var sengeliggende. Det er her, at en kvinde en dag kom og hentede mig for at jeg kunne ligge på deres sofa i stedet for min egen…

Både hun og hendes mand er blevet gode venner. Men dét varer jo ved – og nu får jeg plads til at invitere hele familien til spisning 🙂

Jeg vender tilbage, når jeg har fået etableret en ny trådløs forbindelse på Bentesvej.

Hav det godt så længe!

Note:

Jeg flyttede fra Dortesvej til Bentesvej, og Gellerup ER virkelig et stort område, der er stor forskel på de enkelte kvarterer.

Skriv en kommentar